21. Sarasin Bridge - Bron mellan Phuket och Phang Nga

 
En, två eller tre broar? Jag ska försöka reda ut det här med hjälp av google.
 
Sarasin Bridge är den första spektakulära byggnad du kommer att se om du tar dej till Phuket via landvägen.
Det är två broar som knyter samman Phuket med fastlandet, Phang Nga över sundet, Prak Pah Strait.
Den mindre och mycket äldre bron blev gyggd 1967 och mäter 600 meter. I 2011 blev bron renoverad och utrustades med ett vakttorn och en gångbro.  Denna mindre bro har en ökänd historia - jag kommer tillbaka till detta.
Alldeles bredvid Sarasin Bridge ligger enn mycket större och nyare bro som heter, Thao Thep Krasatti Bridge och denna fyrfiliga bro är alltid mycket traffikerad. Bron är gratis att köra över och området är ett mycket populärt turistmål. 
 
Sarasin Bridge är ökänd bland lokalbefolkningen, det har varit skådeplats för flera självmordsförsök , och i synnerhet en berättelse om förbjuden kärlek som slutade i tragedi. I 1973 blev Sarasin Bridge skådeplats för ett dubbel-självmord. Historien handlar om den fattiga busschauffören, Khun Dam , som hade kärat ner sig i sin barndomskärlek Daw, en rik flicka från fastlandet. Denna relation var något som Daws föräldrar ogillade skarpt. Dom gjorde allt som stod i deras makt för att få deras dotter på bättre tankar. När inte det gick att tala dottern till förstånd så försökte dom med att låsa in henne på hennes rum - ja hon blev till och med slagen. Men inget kunde få Khun och Daws kärlek att sina, snarare tvärtom.
Denna kärlekshistoria får sitt slut på Sarasin Bridge då kärleksparet har förstått att dom aldrig kommer att få leva lyckliga med varandra, så väljer dom att avsluta livet genom att hoppa tillsammans från bron. Enligt myndigheterna som hittade paret, så höll dom fortfarande kring varandra när dom hittades.
 
I dag är området kring Sarasin Bridg en mycket trevlig plats. Det finns riktigt bra "seafood" restauranger på båda sidor av bron och på Phang Nga sidan finns en marknad som är väldigt populär av både turister och ortsbefolkningen. Så nästa gång du passerar bron, stanna till en stund. Ät något gott från gatustånden, drick en kall Chang och ta några foton på bron i solnedgången. Om du vill kan du även skänka en tanke åt Khun och Daw.
 
Frågor? 
Kommentarer?
Om du tyckte om detta inlägg får du gärna gilla det och dela det. Goody Goody.
 
 
 

Kommentera här: