22. Khao Lak - det lugna paradiset.

Vad som är Khao Lak är lite rörigt.
Det som från början var och är Khao Lak vet dom flesta turister inte vart det är.
Så här kommer fakta:
Khao Lak återfinns i provinsen Phang Nga vid Andamanhavet, ungefär åtta mil norr om Phuket och flygplatsen där (Phuket International Airport). 
I söder ligger det ursprungliga fiskebyn Khao Lak på den strand som också kallas Khao Lak Beach. Norr om den ligger kilometer efter kilometer av breda sandstränder: Sunset Beach består av hotell/resorter längs stranden, Nang Thong Beach som idag är centrum för turismen i Khao Lak, efter den Bang Niang Beach som är den näst största byn, Khuk Khak Beach som är det thailändska centrumet i området samt längre norrut Pakweeb Beach och Bangsak Beach, båda med några enstaka stora hotell.
Men i dag, för enkellhetens skull, så kallar vi hela området för Khao Lak.
 
Khao Lak Map
 
Nang Thong och Bang Niang är de mest populära stränderna i området och det är också här som de flesta hotellen återfinns. Här hittar man också den bästa shoppingen och de flesta restaurangerna i området.
Besökare i Khao Lak passar ofta på att besöka de populära "dyk och snorkel-öarna" Similan och Surin som går att nå med snabba motorbåtar som utgår från Khao Lak eller Thap Lamu piren (30 minuter från Khao Lak).
 
 
Jag har själv bott och jobbat i Khao Lak en sässong och jag stortrivdes här. Ska man bo i Thailand så upskattar jag att det är lite lugnare, men ända att man har närheten till större städer och varuhus som finns på Phuket.
Det smidigaste sättet att ta sig mellan Phuket och Khao Lak är med egen "moppe". Jag körde in på drygt en timme från Khao Lak in till Patong, men då var jag törstig. Annars kan man ta en taxi, eller samla ett gäng och ta en minibuss, eller så tar man helt enkellt linjebuss in till Phuket Town och taxi vidare dit man ska.
 
 
Som sagt, jag har bott och levt i Khao Lak, så har ni frågor, kör på!
Vill ni veta mer om Khao Lak så gilla det här inlägget och dela gärna.
Tills vi ses, goody goody!
 

Kommentera här: